Moestuincursus Kraaybekerhof

Deze 6 daagse cursus biodynamisch tuinieren, waar ik een van de docenten van ben,  is georganiseerd door de Kraaybeekerhof.

Je wilt gezond eten en kosten besparen? Je hebt nog een stukje grond over waar je graag iets zinvols mee doet? Heb je het verlangen (of de ambitie) om het hele jaar door te genieten van biologische groenten en fruit uit eigen tuin? Dat is allemaal mogelijk wanneer je begint met een eigen biodynamische groentetuin. Hoe dat werkt leer je in deze cursus.

De cursus is bestemd voor iedereen die op biodynamische wijze groenten en/of fruit wil leren telen.

Onderwerpen:
De bodem; hoe is deze opgebouwd en wordt deze zo goed mogelijk verzorgd. Je leert een composthoop opzetten en analyseert je eigen grondmonster.
Het maken van een teeltplan, diversiteit en ook ziekten en plagen worden in een groter verband bekeken. Via de rol van zon, maan en sterren mondt de cursus uit in een beschouwing over de waarde van een moestuin en over voedselkwaliteit.
We leggen daadwerkelijk een moestuin aan: spitten, zaaien en planten, voor zover het weer het toelaat.

IMG_0129

Praktisch:
De cursus bestaat uit zes zaterdagen van 9.00 tot 16.30 uur in Driebergen, bij de Kraaybeekerhof.

Wanneer: 6 zaterdagen: 9 en 23 februari, 2,16 en 30 maart, 13 april.

Kosten: 695,- inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch.

Voor meer info zie: https://kraaybeekerhof.nl/academie/korte-cursussen/moestuin-cursus-2019 en de flyer.  Tevens (onder voorbehoud) het lesprogramma.

Stuur een mail naar info@hetgroeneweten.nl

 

Jan Weijsenfeld, Biodynamisch tuinder