Groente verkopen gestopt

Tot en met 29 januari 2021 waren iedere vrijdag vers geoogste groenten te koop bij de tuin op de Larenseweg 5 te Vorden.  Mede dankzij vele vrijwilligers.  Met bijgaande brief is afscheid genomen van de trouwe klanten:

Aanstaande vrijdag (29 februari) zal voorlopig de laatste keer zijn dat er groente verkoop is. Enerzijds heeft het er mee te maken dat de meeste producten niet meer beschikbaar zijn, anderzijds heeft het er mee te maken dat ik stop met mijn werk als tuinder.

Met veel toewijding heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan het tot staand brengen van een gevarieerd tuindersbedrijf. Vooral het afgelopen jaar heeft dat geresulteerd in een enorme toeloop van enthousiaste afnemers van de vaak grote variatie aan groenten.

Ik ben jullie als klant daar zeer erkentelijk voor. Het stimuleert enorm om te weten voor wie je het doet. Vooral de vele reacties over de smaak van de groenten waren positief.

Om een nieuw seizoen aan te vangen is mij echter te veel, (weliswaar ben ik pas 69) maar het is wel een keus die je maakt voor een heel seizoen en dat is best zwaar. Overigens heb ik het dit werk zelden alleen gedaan, er was een heel team van vrijwilligers en een stagiaire die mij terzijde hebben gestaan en met grote inzet hebben meegewerkt. Niet in de laatste plaats vanwege de biodynamische landbouw waar tenslotte inspiratie van uitgaat!

Graag draag ik mijn taak over. Waarover nu verder bericht volgt van de eigenaar en de man die mij belangeloos en met grenzeloos vertrouwen de grond al deze jaren ter beschikking heeft gesteld: Hendrik Jan van Randen.

**********************************

Beste allemaal,

De manier waarop Jan en de vrijwilligers de groentetuin verzorgen vind ik fantastisch. Jan, heel erg dank je wel voor het moois waarvan we deze jaren konden genieten en voor wat je hier hebt opgebouwd!

Marike(met wie ik hier woon) en ik hebben de afgelopen tijd met de vrijwilligers gesproken en we zijn met hen tot de conclusie gekomen dat we veel werkzaamheden in de tuin samen willen voortzetten, met het doel om te genieten van het in de tuin werken. We gaan het verbouwen van groente combineren met een geleidelijke overgang naar een voedselbos/permacultuur. Misschien leidt dit tot producten die we kunnen gaan verkopen.

Als je, wanneer we iets gaan verkopen, daarover een aankondiging wil ontvangen, dan zal Jan je mailadres daarvoor aan mij geven.          Als je dat liever niet wil, laat het dan voor 1 maart aan Jan weten.

Wellicht tot ziens!

Hendrik Jan van Randen

 

Stuur een mail naar info@hetgroeneweten.nl

groentekraam

Jan Weijsenfeld, Biodynamisch tuinder